harchenko

Харченко В.Є., доцент кафедри психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія» взяла участь у навчальному проекті «Травма війни», який проходив у м. Києві  з грудня 2014р. по травень 2015 р. Навчання проходило у формі лекцій, семінарів, індивідуальних занять, психологічної практики по роботі з переселенцями та мешканцями зони АТО, супервізій.

Засновники проекту: Семен Глузман – психіатр, колишній політв’язень, громадський діяч, виконавчий секретар Асоціації психіатрів України, директор українсько-американського бюро захисту прав людини і Міжнародного медичного реабілітаційного центру для жертв війни і тоталітарних режимів (МРЦ); член Американського суспільства психіатрів, Королівського коледжу психіатрів Великої Британії, Товариства психіатрів і неврологів Німеччини;  Ірина Пінчук – директор Українського НДІ соціальної і судової психіатрії і наркології МОЗ України;  Ганна Гулевська – директор Українського форуму благодійників; Вікторія Сановська – член департаменту сім’ї і дітей Мінсоцполітики України; Віталий Панок – директор Українського НМЦ практичної психології і соціальної роботи НАПН України ,Сергій Богданов – психолог, психоаналітик, Dr.scient.med.

За вказаний період було взято участь у 6 навчальних модулях: “Вступ до теми «Робота з травмою», “Травма екстремальних ситуацій”, “Сімейна система”, “Особливості консультування сімей”, “Особливості роботи з дітьми при різноманітних порушеннях”, “Робота з травмою у довготривалому консультуванні”.

Тренерами проекту були – Людмила Петрановська, сімейний психолог,  директор інституту розвиту сім’ї, Олег Романчук – дитячий психіатр, психотерапевт EMDR терапевт, директор інституту психічного здоров’я УКУ, Олександр Венгер – дитячий психолог, доктор психологічних наук, професор , доцент кафедри дитячої та підліткової психіатрії, психотерапії та медичної психології, Олена Лук’янчук – гештальт-терапевт.

sert-harchenko

Харченко В.Є. успішно пройдено практику, а саме 36 годин психотерапевтичної роботи с постраждалими сім’ями у ході бойових дій на Сході країни. Навчання закінчилося отриманням  сертифікату Українського НДІ соціальної і судової психіатрії і наркології МОЗ України.

5 модуль  з Оленою Хоссе і Оленою Лук’янчук

5mod

4 модуль.  Два дуже творчих дні разом з Олександром Венгер – професіоналом в галузі проективних методик.

4mod 4mod-2

3 модуль з Людмилою Петрановською

3mod 3mod-2