Для тих, хто хоче займатись психологічним консультуванням як професійною діяльністю!

Записатись на курс

Навчально-тренінгова програма «Психологічне консультування» (АПГРЕЙД) спеціально розроблена для психологів, які хочуть оновити і поглибити свої знання з теорії та практики психологічного консультування.

До участі запрошуються також студенти денної та заочної форми навчання спеціальності «Психологія» або «Практична психологія».

По завершенню програми видається сертифікат Національного університету «Острозька академія»

 

Формат програми: 1 раз на три тижні, всього 12 занять (з березня 2019р. по вересень 2019р.). Зустрічі проходитимуть по суботах з 11.00 до 15.00 (10 зустрічей) та п’ятницях з 16.00 до 20.00 (2 зустрічі). (час зустрічей може бути змінено)

Вартість одного заняття -400 грн.

Попередній запис обов’язковий так, як кількість учасників групи обмежена (15 учасників)

Записатись, або задати запитання: тел.0503754576; 0733754576; 0977770208,

 можна також на сайті: http://www.psyholog.rovno.ua/

 

Зміст програми:

Блок 1. Психологічне консультування як процес.

Як розрізнити запит на психологічний і психотерапевтичний вплив? Етапи консультативного процесу: з чого розпочати, кількість зустрічей і як завершувати.  Як чітко визначити, на якому етапі консультативного процесу ми знаходимося з клієнтом? Що, якщо динаміка клієнта відрізняється від прогнозованої? Які є тонкощі контракту між спеціалістом і клієнтом (як, про що і навіщо домовляємось?). Розвиток необхідних здібностей і навичок консультанта через тренінгові вправи. Самопрезентація психолога-консультанта.

 

Блок 2. Методи і техніки психологічного консультування.

Застосування когнітивно-поведінкових технік у консультуванні. Створення разом з клієнтом графічної концепції його проблеми, визначення мішеней для подальшої роботи, терапевтичне значення схематизації проблеми. Модель А-В-С Елліса на практиці:  виявлення ірраціональних вірувань клієнта і подальше їх пропрацювання. Поведінкові експерименти в консультуванні, дизайн-мислення.

Основи гештальт-підхіду в психологічному консультуванні.  Про особисті межі, як працювати з клієнтами, в яких вони порушенні? Цикл контакту, його етапи. Теорія Self в гештальт-терапії. Робота із опорами в задоволенні клієнтом своїх потреб: конфлюенція, проекція, ретрофлексія, профлексія, інтроекція. Техніка “пустого стільця”, експерименти, монодрама, ампліфікація. Казкотерапія в гештальт-підході.

Методи наративної психології та психотерапії. Наративний аналіз  як метод; схема аналізу метафоричного наративу; алгоритм роботи з автобіографічним і особистісним наративом; наратив у психодіагностиці і психотерапії; техніки: екстерналізація проблеми; ампліфікація, деконструкція, відновлення участі (re-membering), робота із зовнішніми свідками; наратив як метод дослідження життєвого сценарію; сімейні наративи (міфи, легенди). Скриптодрама як метод. Діагностика і корекція життєвого сценарію засобами психодрами та метафоричних карт; техніки повернення в часі (перерішення), здійснення мрії, відновлення ресурсу; робота з «внутрішнім критиком».

 

Блок 3. Консультування на різні теми. Труднощі з прийняттям рішення. Страхи, тривоги, почуття провини. Про стосунки в парі, співзалежні, ділові, сімейні стосунки. Консультування в депресивних станах (неклінічна депресія).

Про почуття та взаєморозуміння. Як відновити свій емоційний стан, отримати ресурс, коли вже сталось «емоційне виснаження». Як вирішувати конфліктні ситуації й зберігати чи завершувати стосунки. Кризові стани, переживання втрати.

Психодіагностика та консультування дітей та батьків. Професійне вигорання та інші проблеми по запиту клієнта.

Блок 4. Організація психологічного консультування. Як встановлювати ціну на свої послуги, специфіка реклами, заочна супервізія складних випадків. Про такі аспекти практичної діяльності як робоче місце психолога-консультанта, найманий працівник чи підприємець,  реєстрація, податки, звітування.

Сертифікація програми здійснюється Інститутом практичної психології та психотерапії НаУ «Острозька академія»


Тренери програми:

Марія Шугай практикуючий психолог, психотерапевт, кандидат психологічних наук, доцент, директор Інституту практичної психології та психотерапії НаУОА. Завершила програму  професійної підготовки гештальт-терапевтів та гештальт-консультантів та є сертифікованим психотерапевтом  (Київський Гештальт Університет). Спеціалізації: «Групова психотерапія в рамках гештальт-підходу», «Психологічне консультування та психокорекційна робота з дітьми та батькам в гуманістичному підході», «Психодіагностика та психокорекція життєвих сценаріїв методом казкотерапії», тренер начальних та терапевтичних груп, автор  проектів та курсів з психології, психотерапії, вікової психології, дитячої психології та психотерапії .

Уляна Нікітчук практикуючий психолог, кандидат психологічних наук, доцент, завершила Київський Національний університет імені Тараса Шевченка (бакалавр, магістр). Спеціалізація: «Психологічне консультування у когнітивно-поведінковому підході»; викладання фахових психологічних дисциплін у ВНЗ (психодіагностика, клінічна психологія, психологія консультування, основи психотерапії, психологія мотивації); організація та здійснення наукових досліджень у психології, стажування на кафедрі психології Стокгольмського університету, учасниця програми по реабілітації та інтеграції людей з ПТСР «Відкритий світ» (м.Рочестер).

Галина Гандзілевська практикуючий психолог, гештальт-консультант, психодраматист та казкотерапевт, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології та педагогіки НаУОА, керівник сертифікатної програми «Мистецтво самопрезентації», автор навчально-терапевтичної програми «Діагностика та корекція життєвих сценаріїв методом казкотерапії та психодрами». Завершила програму професійної підготовки гештальт-терапевтів та психодрама-терапевтів . Спеціалізації: «Психологічне консультування та психокорекційна робота з дітьми та батькам в гуманістичному підході», «Психодрама і рольові ігри в груповій та індивідуальній роботі» (2011-2014рр); «Психодіагностика та психокорекція життєвих сценаріїв методом казкотерапії», навчальна програма «Наративна психологія». Ведуча терапевтичних та навчальних груп в Рівному, Острозі, Вінниці, Варшаві, Львові.