Березень 2015р. Науково-практичний семінар «Психологічна допомога дітям та батькам, що постраждали під час військових подій»

Тематика:

  1. Нейробіологія стресу.

2.Стрес та його ознаки у дітей та дорослих.

3.Психологічний аналіз реакцій батьків на поведінку дітей після травмуючих подій.

4.Особливості психологічної допомоги дітям дошкільного, молодшого шкільного та підліткового  віку після травмуючої події.

  1. Розвиток навичок психологічного відновлення у дітей та батьків.
  2. Практичні рекомендації батькам.

Ведучі семінару:

Шугай Марія – директор Інституту практичної психології та психотерапії,  канд.психол.наук, доцент, практикуючий психолог, гештальт-терапевт (спеціалізація-групова психотерапія), учасниця навчальної програми “Психологічне консультування та психокоррекційна робота з дітьми та батьками в гуманістичному підході” (Київський Гештальт Університет).

Харченко Вікторія – практичний психолог, психотерапевт, канд.психол.наук, член міжрегіональної суспільної організації сприяння розвитку символдрами, учасниця семінарів UNICEF: «Інтенсивна робота з травмою» (м. Сєвєродонецьк), «Навички кризового консультування та розвитку психосоціальної стійкості до стресу у школярів» (м. Лисичанськ),  «Арт-терапія дітей та підлітків, що постраждали під час військових подій» (Арт-терапевтична асоціація, м. Київ), «Символдрама у лікуванні посттравматичних стресових розладів» (м. Луганськ), навчальної програми «Травма війни» Гуманітарного штабу «Поможем» (м. Київ)

фотография (6)фотография (5) фотография (4)